Wie is Jan De Backer?

Jan De Backer werd geboren te Asse op 25 februari 1963 in Koudertaveerne als oudste van een gezin met vier zonen. Na zijn studies stapte hij in de zaak van zijn vader waar hij de administratieve leiding op zich nam.

Jan is gehuwd met Griet Walrave en vader van Joost, Karel, Paul en Dries.

Griet

Politiek engagement

De dingen vooruit helpen is altijd één van de doelstellingen geweest van Jan De Backer.

In zijn jonge jaren was dit bij de jeugdbeweging, nadien bij de toenmalige CVP-jongeren. Enkele jaren later probeerde Jan als middenstandsvoorzitter aan de kar te trekken om Asse als winkelgemeente op de kaart te zetten.

In zijn politieke leven stelt Jan zich datzelfde doel.

De omstandigheden zijn er niet gemakkelijker op geworden, we moeten opboksen tegen een stroom aan verkeer die onze gemeente bijna lamlegt en een maatschappij waar de gewoonten de laatste 10 jaar enorm veranderd zijn. In dit kader heeft Jan zicht de afgelopen jaren ingezet om onze gemeente verder uit te bouwen op economisch en sportief vlak.


Vrije Tijd

Vroeger was Jan een geoefende wielertoerist, maar vandaag de dag is er voor echte hobby’s geen tijd meer. De combinatie van politiek en werk en af en toe de sportactiviteiten van zijn zonen proberen bij te wonen is ruimschoots voldoende om de dagen gevuld te krijgen.


Beroepsactiviteiten

* Jan is medezaakvoerder van een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het oprichten van standen op beurzen (nationaal en internationaal), café- en winkelinrichting
* Zaakvoerder van poetsbedrijf Aquanet

Jan De Backer is lid van:
* Unizo nationaal-internationaal
* Algemeen bestuur Unizo nationaal
* Dagelijks bestuur Syntra-midden-vlaanderen
* Algemene vergadering Mensura